Alzheimer cafe

Alzheimer Café Lansingerland
Een trefpunt voor mensen die met dementie te maken hebben

Het Alzheimer Café is geopend op iedere tweede woensdag van de maand, met uitzondering van de maanden juli/aug/dec.
           
 vanaf 19:00        zaal open 
 19:30 – 21:00 programma 
 tot 21:30 gelegenheid om na te praten

De toegang is gratis, u hoeft zich niet vooraf aan te melden.
Tegen een klein bedrag kunt u aan de bar een drankje kopen. 
 
Het Alzheimer Café vindt plaats in gebouw “De Stander”
Wilhelminastraat 1A, Bergschenhoek (naast de bibliotheek).

Neem voor meer informatie contact op met Welzijn Lansingerland op telefoonnummer: 010- 522 55 45 of per mail mantelzorg@swsl.nl

Programma 2020

  

9 september – Alzheimer in tijden van Corona

We staan deze avond stil bij de invloed van Corona op het leven van mensen die te maken hebben met dementie.

De afgelopen maanden hebben veel gevraagd van veel mensen die met dementie te maken hebben. De corona maatregelen hebben invloed gehad op het dagelijks leven van mantelzorgers en mensen met demehntie, op sociale contacten, thuis én in het verpleegtehuis. Hoe bent u hier mee om gegaan? Wat hielp u daarbij? En welke hulp kunt u verwachten binnen Lansingerland op het gebied van corona.


14 oktober – Gedragsverandering bij dementie

Dementie veroorzaakt veranderingen in gedrag die niet altijd te begrijpen zijn. Dat is soms moeilijk voor de betrokkene zelf, voor partner, kinderen of familie. Vanavond wordt verteld waardoor gedragsveranderingen ontstaan. Ook krijgt u tips en adviezen over hoe je het best kunt omgaan met gedragsveranderingen bij dementie.

 


11 november – Zingeving bij dementie

Als u zelf dementie hebt, of zorgt voor iemand met dementie, kunnen er twijfels ontstaan over zingeving of levensvragen. Waarom overkomt ons dit? Kan ik zinvol leven als ik dementie heb? Of vragen over rouw, verlies en afscheid nemen. Hierover praten wij met een deskundige op dit gebied.

 


Alzheimer Café Lansingerland  is een initiatief van Alzheimer Nederland afdeling Delft-Westland-Oostland, Welzijn Lansingerland - Steunpunt Mantelzorg, Vierstroom - Coördinatiepunt Zorg, GGZ Delfland en Laurens