Bijeenkomsten

Bijeenkomsten voor mantelzorgers

Workshop “Grenzen stellen”

Grenzen stellen zorgt ervoor dat u niet overbelast raakt. Daarnaast bieden grenzen voor de ander structuur, veiligheid en duidelijkheid.

Voor veel mensen is niet zozeer het stellen van grenzen, maar vooral het handhaven van grenzen heel moeilijk. Om grenzen te kunnen stellen, moet u er eerst achter komen wat uw eigen grenzen zijn. In deze bijeenkomst gaan we aan de slag met grenzen stellen. Hiervoor komt theorie aan bod maar gaan we ook met praktische oefeningen aan de slag.

 

Wanneer:      23 september 2019

Tijd:               19:00 tot 21.00 uur

Trainer:          Isabel den Engelsman, Preventie beleidsmedewerker GGZ Delfland

Locatie:         Ontmoetingscentrum “Wel-Kom”

                      D.s. van Koetsveldstraat 3, 2651 CZ Berkel en Rodenrijs

Aanmelden:   U kunt zich opgeven via onderstaand e-mailadres of telefoonnummer.

Email:            mantelzorg@swsl.nl

Tel:                010-522 55 45

 
Als u nog vragen heeft kunt u contact opnemen met Welzijn Lansingerland via 010 - 522 55 45 of per mail op mantelzorg@swsl.nl 

Cursus Ziekenverzorging Thuis

Het thuis verzorgen van een zieke is geen gemakkelijke opgave. U wilt het graag zo goed mogelijk doen, maar u heeft niet altijd de vereiste kennis en handigheid.

Zelfs als u hulp krijgt van een wijkverpleegkundige en/of een verzorgende blijft er nog heel wat werk en zorg voor u over. Om het thuis verzorgen van een zieke gemakkelijker te maken organiseert het steunpunt Mantelzorg samen met Buurtzorg de cursus Ziekenverzorging thuis.

Inhoud en opzet van de cursus

De cursus bestaat uit 5 bijeenkomsten. Elke bijeenkomst staat een ander onderwerp centraal.

U leert bijvoorbeeld hoe u een bed kunt verschonen terwijl de zieke erin ligt en hoe u problemen als gevolg van bedlegerigheid kunt voorkomen. Daarnaast wordt ingegaan op hulpmiddelen in en rondom het huis, voeding en medicatie.

Kortom, alles wat met de praktische verzorging van een zieke te maken heeft.

Psychische aspecten

Ook de psychische aspecten van ziek zijn komen aan de orde, zowel met betrekking tot de zieke als wat het voor de familie kan betekenen. Wat zijn de gevolgen als iemand te horen krijgt dat hij ziek is en niet meer beter kan worden. Bij een chronische ziekte kan het leven en de daarbij behorende toekomstplannen veranderen. Wat kan de omgeving dan betekenen voor een zieke?

Voor wie is de cursus?

De cursus Ziekenverzorging thuis is bedoeld voor:

- (aankomende) Mantelzorgers

- Belangstellenden die meer willen weten over zorg.

De cursus wordt gegeven door 2 wijkverpleegkundigen van Buurtzorg, daarnaast worden er deskundige gastsprekers uitgenodigd.  De cursus bestaat uit 5 bijeenkomsten op dinsdagmiddag.

Datum:           29 oktober, 5,12,19 en 26 november 2019

Tijd:                13:30 – 16:00 uur

Locatie:          Notaris Kruytstraat 36, 2661 HP Bergschenhoek

 
Belangstelling?

U kunt een mail sturen naar : w.hoek@buurtzorgnederland.com of bellen met

Tel: 06-51423473 (Winnie Hoek van Buurtzorg),  bereikbaar op maandag en woensdag tussen 13:00 – 18:00 uur. Kosten: € 15,- voor de totale cursus.

Aanmelden kan tot uiterlijk 18 oktober 2019. De cursus gaat door bij minimaal 8 deelnemers