Dagbesteding

Fijn dat u er weer bent!

Deze woorden zijn fijn om te horen wanneer u ergens binnenkomt. Bij het project Betrokkenheid en Verbinding bent u van harte welkom! Om deel te nemen aan activiteiten die bij u passen, om een kopje koffie te drinken, of om een praatje te maken met anderen. Misschien vindt u het moeilijk om zomaar ergens naar binnen te gaan waar u nog nooit bent geweest. Bijvoorbeeld omdat u niet zoveel mensen, of zelfs niemand kent. Of omdat u een lichamelijke handicap hebt, of geheugenproblemen. Speciaal voor u bieden wij daarom Betrokkenheid en Verbinding, zodat u de stap naar actiever worden niet alleen hoeft te zetten!

Dagbesteding

Welzijn Lansingerland en woonzorgcentrum Laurens De Tuinen bieden van maandag t/m vrijdag een gevarieerd aanbod aan activiteiten. U kunt deelnemen aan beweegactiviteiten, creatieve activiteiten, u kunt een kopje koffie drinken in de huiskamer, een spelletje doen of eten in het restaurant. Ook is er de mogelijkheid om u even terug te trekken op een rustige plaats. 

Activiteitenbegeleiders en vrijwilligers zorgen voor begeleiding bij de activiteiten. Zij kijken met u naar uw wensen en mogelijkheden en maken een samen met u een (dag)programma. U bent tot niets verplicht en u kunt kiezen uit verschillende mogelijkheden en activiteiten. Heeft u (lichte) hulp nodig bij de lichamelijke verzorging, bijvoorbeeld bij de toiletgang of bij de inname van uw medicijnen, dan helpen de verzorgenden van woonzorgcentrum Laurens De Tuinen u daarbij.

Bij Betrokkenheid en Verbinding bent u welkom, of dat nu is voor een dagdeel per week of iedere dag, het kan allemaal. Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met Liane of Michaëla via mba@swsl.nl of lb@swsl.nl  

Voor wie?

Betrokkenheid en Verbinding is er voor alle zelfstandig wonende 55+ers uit Lansingerland die de behoefte hebben aan sociale contacten en die mee willen doen aan activiteiten, maar daar nu niet goed toe komen. 

Ook uw familieleden en andere mensen die voor u zorgen worden betrokken in bij de dagbesteding. Naar hun inbreng en belangen wordt geluisterd. Zij zijn welkom bij 'Betrokkenheid en Verbinding' en regelmatig worden er bijeenkomsten voor hen georganiseerd door het Steunpunt Mantelzorg. 

De dagbesteding van Wel-kom in de ruime woonkamer van Hergerborch te Berkel en Rodenrijs is geopend op maandag, dinsdag en donderdag.

Van 10.00 - 15.30 uur bent u welkom voor een kop koffie en voor verschillende geheugenactiviteiten, bewegen, creatieve en muzikale activiteiten. I.v.m. Corona is er nog geen mogelijkheid tot lunch, dit is wel weer de bedoeling. De dagbesteding verloopt nu volgens de RIVM voorschriften. We houden 1,5 meter afstand en niet alle activiteiten zijn mogelijk. Zo gauw als mogelijk verandert dit weer.

Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met Edith of Annelies, ek@swsl.nl of am@swsl.nl