Vervoer

V: Wat is het verschil tussen de Beltax, de 3b bus en Valys?

A: Heeft u een beperking waardoor u niet zelfstandig kunt reizen en wilt u reizen door heel Nederland?

Wanneer u met een beperking aangepast reizen nodig heeft in Nederland kunt u met een beoordeling vanuit de gemeente of vervoerspas vanuit de WMO een aanvraag doen bij Valys. Aanvragen via link http://www.valys.nl/veelgestelde-vragen/60-hoe-weet-ik-of-ik-in-aanmerking-kom-voor-een-valyspas of 0900-9630. Kosten circa € 0,22 per km. 

Heeft u een beperking waardoor u niet zelfstandig kunt reizen en wilt u een vervoersmogelijkheid binnen een straal van ca 30 kilometer rondom uw woning? De Beltax is dan een geschikte voorziening. De kosten hiervoor zijn € 0.96 als startarief en € 0,14 cent per gereden kilometer. Een indicatie voor de Beltax moet worden afgegeven door de WMO. De OA kan u indien nodig helpen bij de aanvraag hiervan.

Heeft u een beperking waardoor u niet zelfstandig kunt reizen en wilt u een vervoersmogelijkheid binnen Lansingerland? De 3B-Bus is er voor u. Vrij toegankelijk voor inwoners van Lansingerland van 55 jaar en ouder. Lidmaatschap kunt u zelf aanvragen bij Stichting 3B-Bus, 3b-bus.nl en 010- 511 17 94. Kosten: € 12,50 jaarlidmaatschap en €1,50 per enkele reis.

De 3B-Bus rijdt niet in het weekend en niet na 17 uur. Rolstoel/scootmobielvervoer niet mogelijk. Klik hier http://3b-bus.nl/ voor de link naar de website